Un-Mate blog

Naukowcy z uniwersytetu Buenos Aires pracują nad ekstraktem yerba mate, który zachowuje właściwości ostrokrzewu.

Naukowcy Exact Scientists UBA (Uniwersytet Buenos Aires), otrzymali ekstrakt z yerba mate, który zachowuje swoje korzystne właściwości zdrowotne. Uzyskany w ten sposób ekstrakt, można dodawać do soków i uzyskać produkt dostarczający naturalnych przeciwutleniaczy...

Przeczytaj więcej

Badania naukowe zalecają dodanie magnezu do yerba mate

Jako fani yerba mate, zapewne zdążyliście zauważyć,  że często na tabeli odżywczej wielu opakowań yerba mate pojawia się bardzo ważny pierwiastek, magnez...

Przeczytaj więcej

Yerba mate coraz częściej przedmiotem badań naukowych

Jak prawdopodobnie sami wiecie, ostrokrzew paragwajski jest jedną z

najbogatszych roślin jeśli chodzi o wartości odżywcze. Nie wszystkie się
przyswajają poprzez picie naparu, ale ogrom witamin, minerałów i
przeciwutleniaczy jednak dodaje nam mocy. Działa przeciwzapalnie i
często skutecznie poprawia samopoczucie....

Przeczytaj więcej